Disseny d’espais en esdeveniments corporatius

Organitzar un esdeveniment corporatiu exitós depèn de moltes coses. Per això, el disseny d’espais en esdeveniments corporatius és un element clau per garantir que els assistents se sentin còmodes, inspirats i preparats per a interactuar i aprendre. En aquest article, t’expliquem com crear ambients que compleixin amb aquests objectius.

La importància del disseny d’espais en esdeveniments corporatius

Un bon disseny d’espais pot transformar completament l’experiència dels participants en un esdeveniment. Per exemple, si durant els primers minuts d’arribada del participant, l’espai crea una impressió positiva, marcarà l’èxit de l’acte.

Per altra banda, l’organització i la distribució de l’espai poden facilitar el flux d’assistents, reduint congestions i assegurant que totes les activitats es desenvolupin sense problemes.

A més, un ambient inspirador pot fomentar la creativitat i la col·laboració entre els participants, aspectes clau en molts esdeveniments corporatius.

Passos per crear un espai inspirador i funcional

1. Definir els objectius de l’esdeveniment

Abans de començar a dissenyar l’espai, és fonamental tenir clar quins són els objectius de l’esdeveniment. Es tracta d’una conferència, un taller, una reunió de networking o una combinació de diversos tipus d’esdeveniments? Cada tipus d’esdeveniment requereix un disseny d’espai diferent.

2. Tria el lloc

La selecció del lloc és un dels primers passos i més importants. A Dosterras Wine Garden, per exemple, oferim una combinació d’espais interiors i exteriors que poden adaptar-se a diferents necessitats. Llocs com el nostre proporcionen una flexibilitat que permet ajustar-se a canvis de plans i necessitats específiques de l’esdeveniment.

3. Divisió de l’espai

Una vegada triat el lloc, és hora de planificar com dividiràs l’espai. Aquesta divisió ha d’estar pensada segons les activitats programades:

  • Àrees de conferència: Tria un espai amb bona visibilitat per als ponents, equipament audiovisual adequat i seients còmodes.
  • Zones de Networking: Dedica un espai més relaxat amb seients informals, on els assistents puguin socialitzar i fer contactes.
  • Àrees de taller: Crea un espai dinàmic que permeti el moviment i la col·laboració, amb taules i cadires mòbils.
  • Zones per relaxar-se: Destina un espai tranquil on els assistents puguin descansar i desconnectar durant els descansos.

4. Decoració i ambientació

La decoració t’ajudarà a donar personalitat al teu esdeveniment corporatiu. Pots incloure, plantes i flors per fer-lo més acollidor i agradable o, fins i tot, algunes obres d’art perquè sigui més sofisticat. També, és interessant que posis detalls personalitzats segons la temàtica de l’esdeveniment.

disseny d'espais per esdeveniments corporatius
disseny espai

5. Zones de menjar i beguda

Les àrees de menjar i beguda són fonamentals per al benestar dels participants. Dedica un espai per al bufet i les barres, que estiguin ben distribuïts per evitar aglomeracions. 

És important que pensis en opcions de menjar saludables per mantenir als assistents energitzats i, a més, donarà un toc healthy a l’esdeveniment. Finalment, disposa d’aigua o d’altres begudes en diversos punts.

opcions gastronòmiques esdeveniment corporatiu
buffet esdeveniment corporatiu

El disseny d’espais en esdeveniments corporatius no només busca ser funcional, sinó també inspirador. Creant ambients que afavoreixin la interacció, la creativitat i el benestar, asseguraràs que l’esdeveniment sigui memorable i productiu. L’ús d’elements naturals, il·luminació adequada, mobiliari còmode i una distribució intel·ligent de l’espai són claus per aconseguir-ho. Dosterras Wine Garden, amb la seva combinació única de paisatges i instal·lacions, t’ofereix l’entorn ideal per aconseguir aquests objectius.

Share: