rutes pel montsant per fer amb nens

rutes pel montsant per fer amb nens

El Priorat és una comarca rural molt destacada per les seves activitats enoturístiques, però si vols gaudir del territori i els seus paisatges en família i gaudir d’activitats a l’aire lliure aquí t’aconsellem 5 rutes pel Montsant per fer amb nens que no us podeu perdre.

5 rutes pel montsant per fer amb nens

1. El sender del Puig Roig i el Poblat ibèric

Una ruta fàcil que comença al poble prioratí del Masroig ens endinsa pels seus camins i ens duu a conèixer la vida remota que milers d’anys enrere varen tenir els primers pobladors de la comarca. Seguint els camins de terra roja que caracteritzen el paisatge i els marges de pedra seca, arribarem a l’ermita de les Pinyeres i, poc després, caminant pel sender, s’arriba al peu del Turó del Puig Roig i al poblat ibèric.

rutes pel montsant

Font de la imatge Wikiloc

Font de la imatge Wikiloc

2. Escaladei

Al bell mig del Montsant, entre les runes dels antics monjos que habitaven la Cartoixa, trobem diverses rutes per endinsar-nos dins la natura i poder observar les restes arquitectòniques del monestir d’Escaladei. Una caminada per la història de la comarca del Priorat encisarà als més grans i als més petits i no deixarà decebut a ningú que passi pels seus camins.

rutes pel montsant per fer amb nens

3. Ruta entre vinyes pel Lloar

Començant al bell mig del poble del Lloar, l’itinerari proposa seguir les marques grogues i blanques del GR que ens indicaran el camí per on antigament passaven carros plens de verema estirats per mules i rucs. És una ruta perfecta per fer en família i poder gaudir dels paisatges que ofereixen les vinyes encisadores del Priorat.

Font de la imatge Wikiloc

4. Ruta de la pedra seca de Capçanes

Partint del poble de Capçanes ens endinsarem per la seva riera, que ens conduirà a la primera construcció, el Cocó de cal Ximo de Cama. Al llarg de la caminada es podran trobar diverses edificacions en un espai relativament reduït, que denotaran la riquesa patrimonial del municipi de Capçanes i tot el llegat ben guardat que hi tenen.

ruta per fer amb nens per capçanes

Font de la imatge Turisme Priorat

5. Pujada a la Miloquera

Si no ens volem allunyar de les instal·lacions de Dosterras Wine Garden, però estem interessats a fer una petita excursió per gaudir d’un bon paisatge, podem apropar-nos a Marçà, la vila que es troba just al costat. Enfilarem amunt el poble per trobar un sender que ens portarà directament al cim d’aquesta petita muntanya que caracteritza el seu poble. Des de dalt es pot gaudir d’unes vistes privilegiades de l’entorn, amb una panoràmica exclusiva del poble i els seus voltants.

pujada a la miloquera amb nens

Font de la imatge Senderisme Priorat

Es recomana anar amb precaució i evitar fer aquestes excursions durant les hores crítiques de calor. Hem de vigilar que la ruta escollida no estigui marcada com a zona amb perill d’incendi i cuidar l’entorn, sense deixar-hi escombraries.

Share: