Descobreix 7 pobles amb encant per visitar al Priorat

El Priorat és una comarca rica en molts aspectes. Aquesta petita comarca de l’interior de Catalunya, és coneguda pel seu paisatge envoltat de vinyes, vins de qualitat i, pels seus petits pobles amb un encant únic. Així doncs, si no saps què fer aquest estiu, visitar el Priorat amb nens, parella o amics, pot ser una gran opció per allunyar-te de les multituds i desconnectar en un entorn idíl·lic. En aquest article, et recomanem 7 pobles amb encant al Priorat que no et pots deixar de visitar a la teva escapada.

Siurana

Siurana és, sens dubte, un dels pobles més impressionants del Priorat. Està situat en un penya-segat de roca calcària i té unes vistes panoràmiques espectaculars. Aquest petit poble medieval conserva encara les seves empremtes històriques, com les restes del castell àrab i l’església romànica de Santa Maria. Siurana és també un destí popular per als amants de l’escalada, i és que les seves parets de roca que atrauen escaladors de tot el món. Si visites el Priorat visita Siurana és una parada obligatòria, passejaràs pels seus carrers empedrats i viatjaràs enrere en el temps, mentre gaudeixes de la tranquil·litat i bellesa que l’envolten.

pobles amb encant per visitar al priorat - siurana
pobles amb encant per visitar al priorat - siurana

porrera

El poble de Porrera és un altre dels tresors del Priorat, és famós per les seves vinyes i els seus vins d’alta qualitat. Aquest petit poble està envoltat de turons coberts de vinyes i és on es produeixen alguns dels millors vins de la DOQ Priorat. Si recorres els carrers de Porrera, veuràs que estan plens d’història i, trobaràs més de deu rellotges de sol amagats en diversos racons del poble. Et recomanem que organitzis alguna visita pels petits cellers del poble i que tastis els seus peculiars vins.

porrera

Falset

Falset, la capital del Priorat, és un poble amb molta varietat d’activitats per a fer i té una rica oferta cultural i gastronòmica. Podràs gaudir de la cuina local en diversos restaurants i bars de tapes, així com visitar els cellers cooperatius que produeixen alguns dels vins més reconeguts de la comarca. Un dels llocs més emblemàtics és el Castell de Falset, una fortalesa medieval que alberga el Museu del Vi. Aquest museu és un lloc ideal per descobrir la història i el procés de producció dels vins del Priorat. Aquest estiu passeja pels carrers de Falset on podràs admirar l’arquitectura modernista i gaudir de l’ambient que caracteritza aquest poble.

Falset Priorat

Marçà

Marçà és un poble tranquil situat al cor del Priorat, a menys de 5 minuts de Falset, està envoltat de vinyes i rodejat de paisatges impressionants. El seu nucli antic encara conserva l’encant rural amb els seus carrers estrets i les cases de pedra. A més, a Marçà també podràs gaudir d’una visita guiada amb tast de vins al nostre celler Dosterras. Aquest petit poble, també és un bon punt de partida per explorar els voltants, fer rutes de senderisme i gaudir de la natura que ofereix la comarca del Priorat.

marçà

La vilella baixa

La Vilella Baixa és coneguda com la «Nova York del Priorat» per les seves cases altes i estretes que s’arrengleren a la riba del riu Montsant. Aquest poble té un paisatge arquitectònic singular caracteritzat pels seus ponts i carrers costeruts. La seva estructura urbana és un recordatori del passat medieval i és un lloc ideal per passejar i descobrir racons amb molt d’encant. La Vilella Baixa també és un bon punt de partida per explorar el Parc Natural de la Serra de Montsant, un destí perfecte per als amants del senderisme i la natura.

Escaladei

Escaladei és un poble amb molta història. Aquí es troben les ruïnes de la Cartoixa d’Escaladei, el primer monestir cartoixà de la península Ibèrica, fundat al segle XII. Aquest lloc emblemàtic va tenir un paper clau en la introducció del cultiu de la vinya al Priorat. Les restes del monestir, envoltades de vinyes i muntanyes, et proporcionen un ambient d’allò més tranquil. A més de la visita a la Cartoixa, et recomanem passejar pel poble d’Escaladei i gaudir de la serenor i la bellesa d’aquest indret.

escaladei

Gratallops

Gratallops és un altre dels pobles que no pots deixar de visitar. És conegut per ser el centre neuràlgic de la producció de vi del Priorat, aquest petit poble és la llar de diversos cellers de renom internacional. Entre els més destacats hi ha Álvaro Palacios i Clos Mogador, en els quals podràs fer visites guiades i tastos de vins que no et deixaran indiferent. A més de la seva riquesa vinícola, Gratallops té un encant especial gràcies als seus carrers empedrats i les seves cases de pedra. El paisatge que envolta el poble, amb les seves terrasses de vinyes i muntanyes, crea una postal idíl·lica que captiva tots els visitants.

gratallops

Visita el Priorat

Aquest estiu, vine a descobrir Priorat, visita els seus pobles, gaudeix dels vins, de la gastronomia i, deixa’t sorprendre pel seu característic paisatge.

I si vols fer de la teva visita una estança inoblidable, a Dosterras Wine Garden t’oferim tota classe d’experiències per gaudir del Priorat com toca.

Share: