Els millors moments de l’any per venir a fer enoturisme al Priorat

El Priorat és una de les regions vitivinícoles més espectaculars i reconegudes de Catalunya i de tot el món. Pots trobar paisatges impressionants, vinyes centenàries i, sobretot, vins d’alta qualitat, tot això i més converteixen el Priorat en un destí perfecte per als amants del vi i de la natura. Però, quins són els millors moments de l’any per visitar-lo i gaudir d’una experiència d’enoturisme? A continuació, et volem explicar que hi trobaràs a cada estació de l’any i quin és el millor moment per venir a fer enoturisme al Priorat.

Primavera: Flors i la Fira del Vi de Falset.

La primavera és una època màgica al Priorat, les vinyes es desperten de l’hivern i comencen a florir. A més, molts cellers ofereixen visites a l’aire lliure que et permeten perdre’t entre vinyes i gaudir del paisatge. Per altra banda, a la primavera hi té lloc la Fira del Vi de Falset, un esdeveniment on pots tastar vins de la DO Montsant i la DOQ Priorat i fer activitats relacionades amb el món del vi.

Estiu: Tranquil·litat i verema.

Les vacances d’estiu són un dels millors moments per escapar-te al Priorat, sobretot, si busques allunyar-te de la multitud. Venir a fer enoturisme a l’estiu és una opció ideal per molts motius, entre ells: no patiràs calor, aprendràs sobre el vi, la cultura i la història i, també, podràs gaudir d’activitats que fan només a l’estiu. També, comença el Festival Terrer Priorat, un esdeveniment molt especial que combina música i vi. A més, si vens cap a finals d’agost, podràs viure la verema, veuràs com els pobles s’omplen de moviment i, inclús, tindràs l’oportunitat de recollir raïm.

Tardor: Tastos de vins, cultura i activitats.

Visitar el Priorat a la tardor és el moment perfecte per gaudir d’un paisatge ple de colors. Com encara no fa fred del tot, és un moment perfecte per passejar entre vinyes i fer excursions. Així mateix, a la tardor se celebra el Tast de tardor a Scala Dei, el Tasta de Porrera, la Fira de Sant Andreu a Falset, on es fa el tast de Rancis, el Festival Terrer Priorat. Fins i tot, podràs gaudir de la festa de l’oli nou a diferents pobles de la comarca. Com pots veure, a la tardor, hi ha activitats de tota mena per gaudir del vi i de la cultura del Priorat.

Hivern: Resguarda’t del fred i gaudeix de l’Encamisada de Falset.

Encara que l’hivern pot semblar una època menys popular per visitar el Priorat, és un moment ideal per als que busquen pau, tranquil·litat i resguardar-se del fred visitant cellers. A més, al gener hi té lloc l’Encamisada de Falset, una festa tradicional en la qual els habitants de Falset, vestits amb la roba tradicional, desfilen per la ciutat acompanyats de carros amb animals. També, és l’estació de l’any perfecte per gaudir de la gastronomia de la zona i refugiar-se amb un bon plat d’escudella als restaurants acollidors que ofereixen tota classe de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant.

Vine a conèixer el nostre celler

Venir a visitar el Priorat i endinsar-se encara més al món del vi és una escapada ideal en qualsevol època de l’any, així doncs, esperem que aquestes recomanacions t’animin a venir a descobrir la nostra comarca, gaudir del paisatge, dels vins i de la gastronomia de la zona. A més, si vols venir a visitar el nostre celler Dosterras, et garantim una experiència enoturística única, amb visites guiades, tastos de vins, maridatges i activitats diverses i especials al nostre espai Dosterras Wine Garden durant tot l’any.

Vine a descobrir el Priorat i enamora’t!

Share: